logo Menü

F & B manager

Ki is az F & B manager?

A vendéglátás területén belül az a személy, aki többek között a beszerzéséért, értékesítésért, a rendezvényszervezési feladatokért, illetve a különböző részlegek elszámoltatásáért felel.
A Food and Beverage Managert a kávéházak, éttermek, bárok, szállodák alkalmazzák. Ezek irányítása „vezetése” az Ő feladatkörébe tartozik.

Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének nagyobb rálátást kapni a vendéglátás minden területére kiterjedő háttérmunkálatokra, szervezési feladatokra. Ezt a tovább képzési lehetőséget azoknak ajánljuk, akik már a vendéglátásban dolgoznak, és szeretnének még nagyobb karriert befutni szakmájukban.

A képzés tematikája

Feladata:

Munkaszervezés a vendéglátás összes területén.
Szervezés és gazdálkodás.
Ellenőrzés.
Marketing.
Eladás, kommunikáció és panaszkezelés.
Rendezvényszervezés.
Rendezvényszervezés munkafolyamata.

1. Munkaszervezés a vendéglátás területein

  • Az üzletek teljes körű vezetése és mindennapi működésének biztosítása.
  • Személyzet kiválasztása, irányítása, ellenőrzése és továbbképzése.
  • Munkavédelmi oktatás biztosítása.
  • Munkavédelmi jogszabályok betartása és betartatása.
  • Balesetek nyilvántartása, kivizsgálása.
  • Éves munkavédelmi terv készítése.
  • Munkavédelmi szemlék rendszeres elvégzése.
  • Biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása.
  • Az étteremi dolgozók beosztásának elkészítése.
  • Az étteremi csapatépítés koordinálása.
  • Új csapattagokat tréningezése.

2. Szervezés és gazdálkodás

  • Havi és éves üzleti terv elkészítése.
  • Felel az étterem költségeinek átfogó tervezéséért és előrejelzéséért.
  • Barátságos munka- és éttermi környezet kialakítása.
  • Napi értékesítésben való részvétel.
  • Kapcsolattartás az üzleti partnerekkel és szakmai körökkel.
  • Bérköltségek tervezése és előrejelzése.
  • Rendszeres összegző riportok elkészítése.
  • Pénzügyi elszámolások, kiadások, bevételek naprakész nyilvántartása.
  • Beszerzések kezelése, kapcsolattartás a beszállítókkal.
  • Forgalmi adatok kezelése.
  • A rendezvények ütemtervének gazdasági és pénzügyi kezelése.
  • Előzetes számítások a várható forgalmi adatok tükrében.
  • Nyilvántartások vezetése.
  • Statisztikák készítése a belső számítógépes programok segítségével.

3. Ellenőrzés

  • a vendégek átlagon felüli, udvarias és figyelmes kiszolgálásának garantálása,
  • a vagyonbiztonság, az egészségvédelem, a közegészségügyi biztonság figyelemmel kísérése,
  • készpénzforgalom kezelése, a pénzügyi, gazdálkodási és ellenőrzési feladatok teljes körű végrehajtása, a rábízott javak gondos kezelése és a vele kapcsolatos elszámolások,
  • munkahelyek, munkaeszközök, gépek rendszeres ellenőrzése,
  • ügyviteli, bizonylati fegyelem ellenőrzése és betartása,
  • a költségeket (anyag, eszköz, bérköltségek) figyelemmel kísérése,
  • az egyes részlegek elszámoltatása,
  • a műszakvezetők és helyettesek ellenőrzése
  • különös figyelmet szentel az étterem tisztaságának.

4. Marketing

  • Marketingről általában
  • Piackutatás a vendéglátásban
  • Vendéglátás keresletét befolyásoló tényezők
  • Kínálatfejlesztés
  • Árpolitika
  • Reklám (Üzletben alkalmazott és üzleten kívül alkalmazott reklám).

5. Eladás, Kommunikáció és panaszok kezelése

  • Szóbeli kommunikáció.
  • A kommunikáció csatornái.
  • Telefonálás szabályai.
  • Írásbeli kommunikáció.
  • Marketingkommunikáció.
  • Panaszok kezelése.

6, Rendezvényszervezés

  • Rendezvények, étkezések fajtái
  • Koktélparti
  • Szendvicsparti
  • Állófogadás
  • Ültetett svédasztalos fogadás
  • Grillparti
  • Díszétkezések
  • Francia felszolgálású vendéglátás
  • Buffett - Dinner
  • Borkóstoló
  • Kávészünet
  • Pezsgőztetés

7, Rendezvény szervezés munkafolyamata

  • Rendezvények árajánlatai
  • Rendezvények forgatókönyve                                                                
  • Rendezvények eredményességének kimutatása

A képzés díja: 69.000 Ft

Jelentkezz tanfolyamra!

A képzés időtartama:
Következő tanfolyam indul: 2016-05-30
Tanfolyam díja: 69 000 Ft
Jelentkezésed után felvesszük veled a kapcsolatot, hogy minden részletről tájékoztassunk.


Copyright © 2015. International Crew Ship
Training Center | Minden jog fenntartva!