logo Menü

F & B manager

Ki is az F & B manager?

A vendéglátás területén belül az a személy, aki többek között a beszerzéséért, értékesítésért, a rendezvényszervezési feladatokért, illetve a különböző részlegek elszámoltatásáért felel.
A Food and Beverage Managert a kávéházak, éttermek, bárok, szállodák alkalmazzák. Ezek irányítása „vezetése” az Ő feladatkörébe tartozik.

Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének nagyobb rálátást kapni a vendéglátás minden területére kiterjedő háttérmunkálatokra, szervezési feladatokra. Ezt a tovább képzési lehetőséget azoknak ajánljuk, akik már a vendéglátásban dolgoznak, és szeretnének még nagyobb karriert befutni szakmájukban.

Általános tematika
 

1. Munkaszervezés a vendéglátás területein

  •  Az üzletek teljes körű vezetése és mindennapi működésének biztosítása
  •  Személyzet kiválasztása, irányítása, ellenőrzése és továbbképzése
  •  Munkavédelmi oktatás biztosítása
  •  Munkavédelmi jogszabályok betartása és betartatása
  • Balesetek nyilvántartása, kivizsgálása
  • Éves munkavédelmi terv készítése
  • Munkavédelmi szemlék rendszeres elvégzése
  • Biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása
  • Az étteremi dolgozók beosztásának elkészítése
  • Az étteremi csapatépítés koordinálása
  • Új csapattagokat tréningezése

 

2. Szervezés és gazdálkodás

  • Havi és éves üzleti terv elkészítése
  • Felel az étterem költségeinek átfogó tervezéséért és előrejelzéséért
  • Barátságos munka- és éttermi környezet kialakítása
  • Napi értékesítésben való részvétel
  • Kapcsolattartás az üzleti partnerekkel és szakmai körökkel
  • Bérköltségek tervezése és előrejelzése
  • Rendszeres összegző riportok elkészítése
  • Pénzügyi elszámolások, kiadások, bevételek naprakész nyilvántartása
  • Beszerzések kezelése, kapcsolattartás a beszállítókkal
  • Forgalmi adatok kezelése
  • A rendezvények ütemtervének gazdasági és pénzügyi kezelése
  • Előzetes számítások a várható forgalmi adatok tükrében
  • Nyilvántartások vezetése
  • Statisztikák készítése a belső számítógépes programok segítségével

 

3. Marketing

  • Marketingről általában
  • Piackutatás a vendéglátásban
  • Vendéglátás keresletét befolyásoló tényezők
  • Kínálatfejlesztés
  • Árpolitika
  • Reklám (Üzletben alkalmazott és üzleten kívül alkalmazott reklám)
  • Marketingstratégia
  • Termékpolitika
  • Ösztönzéspolitika

 

4. Rendezvényszervezés:

  • Rendezvények, étkezések fajtái
  • Koktélparti
  • Borkóstoló
  • Kávészünet
  • Pezsgőztetés
  • Szendvicsparti
  • Állófogadás
  • Ültetett svédasztalos fogadás
  • Kombinált ültetett svédasztalos vendéglátás
  • Grillparti
  • Díszétkezések
  • Francia felszolgálású vendéglátás
  • Quick lunch
  • Buffett – Dinner
  • Rendezvények árajánlatai
  • Rendezvények forgatókönyve
  • Rendezvények eredményességének kimutatása

 

5. Árképzés

  • Ár fogalma, követelmények
  • Árformák, ártípusok
  • Árképzés a vendéglátásban
  • Árképzés módszerei
  • Árképzés bizonylatai
  • Engedmények
  • Üzleti árrés értékét meghatározó tényezők
  • Bevétel alakulása
  • Bevétel összetételének változása
  • Anyagfelhasználás csökkenésének lehetőségei
  • Árak alakulása

 

6. Ellenőrzés

  • A vendégek átlagon felüli, szervizének betartatása
  • Munkahelyek, munkaeszközök, gépek rendszeres ellenőrzése
  • HACCP szabályok ismerete és szem előtt tartása
  • Higiéniai ismeretek
  • Készpénzforgalom kezelése, a pénzügyi, gazdálkodási és ellenőrzési feladatok teljes körű végrehajtása, a rábízott javak gondos kezelése és a vele kapcsolatos elszámolások
  • Az egyes részlegek elszámoltatása
  • A műszakvezetők és helyettesek ellenőrzése

 

7. Eladás, Kommunikáció és panaszok kezelése

  • A szóbeli kommunikáció
  • Szóbeli panaszok
  • Írásbeli panaszok kezelése
  • Panaszok kezelése
  • Marketingkommunikáció
  • Írásbeli kommunikáció
  • Telefonálás szabályai
  • A kommunikáció csatornái

 

8. Általánosságban a vendéglátásról

  • Általános kávé ismeret
  • Kávépörkölési típusai
  • Különleges babkávék
  • Kávébab variációk
  • Zöldkávé
  • Általános italismeret
  • Alkoholos italok eredete
  • Lepárlás
  • Kevertitalok, koktélok
  • Ital,- koktéllap felépítése
  • Általános éttermi ismeret
  • Nemzetek konyhái
  • Ételkészítési alapismeretek
  • Üzlettípusok
  • Étlap felépítése

A képzés díja: 69.000 Ft

  • A képzés óraszáma: 32 tanóra
  • Képzés ütemezése: 4x45 perc/alkalom (2 alkalom/hét)

Jelentkezz tanfolyamra!

A képzés időtartama:
Következő tanfolyam indul: 2016-09-30
Tanfolyam díja: 69 000 Ft
Jelentkezésed után felvesszük veled a kapcsolatot, hogy minden részletről tájékoztassunk.


Copyright © 2015. International Crew Ship
Training Center | Minden jog fenntartva!