logo Menü

Partnerünk a Blue Lagoon Tiki Bar

Téged is vár a csendes-óceáni szigetek világa Budapest első ’Tiki’ Bárjában!

Tiki = (polinéziai-maori kifejezés) polinéz isten, vagy az első ember a Földön. Megjelenése: a Húsvét szigeteken látható hatalmas kőbálványok személyében.

„Tiki” a vendéglátásban, bárkultúrában: az 1930-as években az USA-ban nagyon népszerű lett a csendes-óceáni szigetvilágból (Tahiti, Hawai, stb.) származó étel- és italkultúra. De elsősorban a kevert italok voltak népszerűek, főleg a rumból készültek. Sikerüket növelte látványos színük és tálalásuk is. Klasszikus tiki ital pl.: a Mai Tai (tahiti nyelven: „a legjobb”). A tiki bárok vad trópusi színekkel és felszerelésekkel működtek, például látványos poharakat használtak – a korabeli közönség mindezt izgalmasnak, egzotikusnak tartotta.

A huszadik század negyvenes-ötvenes éveiben Amerikában a csúcspontjára ért
a tiki-őrület, ez volt a luau (a polinéz vízparti vacsoraünnepély) divatja is egyben. A hetvenes-nyolcvanas évekre viszont mindezt már inkább giccsesnek találták, így az ilyen helyek népszerűsége (és száma is) rohamosan csökkent.

 

Mígnem...a néhány éve újra feltámadt elvágyódás divatja, a régi idők szépségei iránt feltámadt vonzalom ismét szárnyára kapta és népszerűvé tette a Csendes-óceán világát megidéző étel- és italkultúrát. Manapság világszerte újra nyílnak a tiki bárok.. 

Ebben a sorban Budapesten az első és ezidáig egyetlen a Blue Lagoon Bar!

Szeretnél többet tudni rólunk? Látogass el facebook oldalunkra. Lájkold, hogy értesülj rendszeres akcióinkról, kedvezményeinkről, részt vehess játékainkban!

Diákoknak, Hajópincér, illetve BestMixer hallgatóknak 10% kedvezmény jár az étel és italfogyasztás árából!!

 

 Copyright © 2017. International Crew Ship
Training Center | Minden jog fenntartva!