logo Menü

Karrier építés

A karrierépítés menüpontban megtalálhatod azokat a lépéseket amelyekkel egy színvonalas külföldi állás megszerzését érheted el!

Egy külföldi munka megpályázása illetve az arra irányuló jelentkezés nem mindig működik egyik napról a másikra, időt és energiát kell ráfordítani.

Az állásinterjútól számítva két héttől lehet az állások betöltésére számítani attól függően hogy a jelentkezőnek illetve a munkáltatónak milyen időpont lehet a megfelelő!

Általános feltételek a munkavállaláshoz:

  • min.18. életév betöltése / vannak cégek ahol 20, illetve 21 év az alsó korhatár/
  • büntetlen előélet
  • erős alapszintű nyelvtudás / vannak cégek akik magasabb nyelvismeretet kérnek/
  • megcélzott pozíciókhoz a szakmai végzettség / vagy gyakorlat/
  • érvényes útlevél

1. Első lépésként javasoljuk a nyelvtudásod felmérését! Erre a legalkalmasabb valamelyik Hajópincér iroda, hiszen nálunk ezt teljesen díjtalanul teheted! Amennyiben a nyelvtudásod nem megfelelő akkor fejlesztened, vagy megtanulnod kell a nyelvet. A nyelvtanulásnál vedd figyelembe hogy olyan képzésre jelentkezz ami a kommunikációt fejleszti . Érdemes erre a képzésekre szakosodott intézményt felkeresni / pl.: hajópincér/ mivel nálunk gyorsabban és hatékonyabban tudod elsajátítani a kommunikatív nyelvet! Ha a nyelvtudásod megfelelő akkor lépjünk tovább!

2. A második lépés a szakmai végzettség! Ki milyen végzettséggel rendelkezik? Elsősorban a vendéglátást javasoljuk mindenki számára, mivel ezen a területen lehet a leggyorsabban elhelyezkedni és viszonylag gyorsan lehet karriert és egzisztenciát építeni! Amennyiben nem rendelkezel vendéglátó-ipari végzettséggel akkor jelentkezz egy képzésre!  Képesítést azért érdemes szerezni mert annak hiányában nem éttermi munkákat hanem kisegítő, mosogató munkákat ajánlanak fel illetve a későbbiek folyamán gyorsabban tudod a ranglétrát megjárni a megfelelő képesítésekkel. Manapság már pár hónap alatt lehet képesítést szerezni. Ha a képesítésed megvan akkor csak jelentkezned kell!

3. Harmadik lépés a jelentkezés. Amennyiben a feltételeknek megfelelsz akkor küld el az önéletrajzodat az adott nyelven. Nagyon fontos, hogy az önéletrajzod pontosan és jól legyen kitöltve hiszen ez a tükörképe az eddigi szakmai múltadnak. Egy rosszul kitöltött önéletrajz megpecsételheti a jelentkezésedet! Kérj segítséget ha nem vagy biztos magadban! A jelentkezést követően munkatársunk egy tájékoztatóra fog elhívni ahol a szükséges adminisztrációt és nyelvi szintfelmérést elvégezzük majd egy várható interjú időpontot egyeztetünk. Általában a hajós interjúkat javasoljuk a jelentkezőknek mert ezzel a munkával lehet a legrövidebb idő alatt a legtöbb pénzt megkeresni!

4. A negyedik lépésnél  már egy interjún veszel részt! Ez a legfontosabb része a karriered kezdetének mert itt dől el hogy alkalmaznak vagy sem. Az interjúra mindig a lehető legjobb formádat kell hoznod! Makulátlan megjelenés, pozitív kisugárzás és frissesség jellemezzen. Egy jó megjelenés fél siker. Az interjút követően megtudod az eredményt és attól függően tudod megtenni a következő lépéseket. Ha az interjú sikeres akkor a további ügyintézést már a hajótársasággal  egyezteted. Ha az interjú sikertelen akkor közölni fogják hogy miért nem sikerült pl.: nyelvtudás vagy a  szakmai tudás hiánya, akkor adva van a következő lépés, a meglévő hiányosságok pótlása vagy szárazföldi munkahelyre jelentkezés!

5. Jelentkezés szárazföldre! Amennyiben a hajós interjú nem sikerült és nem szeretnél várni egy következő hajótársaság interjújára akkor jelentkezz angliai szállodai munkákra! A feltételek hasonlóak de valamivel könnyebben lehet elhelyezkedni! Azok számára javasoljuk az angliai munkákat akiknek nem sikerült a nyelvtudásukat a megfelelő szintre fejleszteni. Legalább hat hónapos időtartamra javasoljuk a jelentkezést mert ez az idő elég lehet a nyelvtudás tökéletesítésére és mellette szállodai gyakorlatot /referenciát/ szerezhetsz! Nem elhanyagolható szempont a versenyképes jövedelem sem! Az angliai munkavállalásod után ismét jelentkezhetsz egy hajótársasághoz és ezúttal biztos lehetsz a sikerben!Copyright © 2018 International Crew Ship
Training Center | Minden jog fenntartva!